Som en blixt från himlen


Jag vet att E har diagnoserna Adhd/Asperger jag har läst alla journaler som är skrivna. Men med alla bråk med skolan och den konstanta tröttheten så förstod jag inte vad som har hänt.

Idag talade jag med Hab som varit på besök på skolan. Hon berättade om sitt besök och om vad hon fick för bild.. Först och främst märkte hon att han flöt omkring så att säga hur han ville, som om skolan gett upp 😦
En rolig sak var att han verkligen tar orden precis som de sägs: hon hade frågat honom vad han tyckte om att göra på fritiden. Han hade svarat : att han gick inte längre på fritids 😉

Hon sa det rakt ut att även om han skulle få assistenter så skulle han aldrig klara skolan där han är just nu..

Hon tyckte att han hade väldigt mycket ekolali och fastande väldigt mycket i ett och samma mönster. Sedan var han inte den som undvek ögon kontakt utan det blev tvärtom i stället, hon sa att det var som om han åt upp en med blicken och var man inte van vid det så kunde det bli olustigt.

Han kunde inte vara i ett samtal med mer än Max en person då hon tyckte han hade svårt att koncentrera sig på ett samtal med tre inblandade.
Hon tyckte han var väldigt vältalig men det är visst många med Asperger, han hade talets begåvning och med hans charm så hade han lärt sig hur han skulle få sin vilja fram.

Allt hon sa höll jag med om men efter vi talat färdigt med varandra blev jag bara sittandes på bussen ( glömde nästan av att gå av)
Jag blev så sorgsen för det var blev så deffentitivt efter att jag lyssnat på henne..
Jag insåg (fast jag trodde att jag vetat) att min son har Asperger och han kommer att behöva så mycket stöd i framtiden…

Jag har kämpat få mycket för hans rättigheter att jag aldrig förstått vad jag kämpade för.. Ikväll kommer jag att gråta, ikväll kommer jag att sörja för jag fick aldrig sörja då min son fick sin första diagnos för snart 5 år sedan eller då han fick diagnosen i maj förra året..
Jag tog mig aldrig tid att inse hur det egentligen var.

Annonser

2 reaktioner till “Som en blixt från himlen

  1. Kramar till dig Anne, starka coola fightermamma. Vad bra din son kommer få det tack vare ditt slit. Han kommer få stöd och ha människor omkring sig som tror på honom och kan se honom. Tack vare dig! Hoppas allt är väl. Kram Sandra

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s