Idag är sista dagen


Det lät dramatiskt men nej det är det inte 😉

Idag är sista dagen jag är 41 🙂

Om jag på något vis blivit något smartare eller känner mig vuxnare vet jag inte. Jag har blivit tröttare och samtidigt starkare känner jag, samtidigt som jag fått mer krämpor och annan skit, kanske för stress och dåliga matvanor kanske för Nordhemsskolans alla fel och allt de inte försöker göra. Inga svar på det…..

Jag vill inte bara klaga för det är lätt att gå åt det hållet och visst det är lättare att märka problemen men att ta ett steg och verkligen titta på dem från en annan synvinkel kan ibland göra allt så mycket.

Jag tycker om mig där jag är just nu, jag kan se att under detta året har jag blivit starkare och insett mina brister och vågat säga nej och till och med be om hjälp, för det är väl att vara någorlunda erfaren?

Vårt år har varit kantad av mycket bråk här hemma, jag har sett en kille med en kropp som växer i hysterisk kraft som om den vill få omkull honom, hans frågor om livets mysterier som allatid kommer vid läggdax då han ska sova. Där har jag inte alltid varit så pedagogisk som jag borde utan snäst att nu ska du sova, men många gånger försökt att svara.

Samtidigt har jag sett hur smart han är!!! För han försöker så gott han kan, inte alltid med den hjälpen som han borde få men ändå. Nu har det tagit stopp och hans skolvägran kan nog vara hans sätt att säga att nu får det vara nog, han kanske inte kan sätta orden på felen de gjort men han har mycket starkt visat dem att detta inte är okej. Det är ett starkt barn jag har för nu börjar han att slåss för sig, kanske inser han inte själv de stormar som pågår runt omkring  honom och de oroade blickarna som vi ger honom och gör han så är skiter han nog i det.

Nej min son är starkare än mig på många vis, ha står ofta upp och säger vad han tycker, visst han har en diagnos som gör att inte har bromsar som stoppar honom, kanske det är denna svaghet som han kan vända på till en av styrkorna som han kommer att behöva då jag inte finns för att slåss för honom?

Jag måste se framåt, det händer mycket just nu med ansökningar till skola mer anpassad för honom och en hyresvärd som låter oss leva i en lägenhet som försöksdjur i mikrobiologisk  värld som börjar att växa i duschen 😦 Hon har till den siste denna månaden för att fixa problemet och sedan brakar det loss.

Nästa gånga jag skriver så har jag blivit 42, 7 år sedan jag var 35 och 8 år kvar tills jag blir 50, detta året ska bli bra, och jag och min son ska få en bra skola för honom.

 

Kram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s