Känner mig som en springande hamster i ett hjul


Sitter och försöker få någon ordning på året som gått kanske se en förbättring på allt som hände, men det känns som jag hela tiden återkommer till en flytt för E till en skola som skulle passa hans behov.

Han har blivit äldre och med det mer talför och mer motsägande mot alla slags auktoritet som ska ge honom en känsla av trygghet. Det har inte blivit bättre här hemma men han växer och har rätt att få sina utbrott, det är jag som säger till honom – du får vara arg och ifrågasätta men ibland går det för långt och många gånger kommer du inte tycka som mig men så kommer det att bli vare sig du vill eller inte!

För är det inte så våra barn ska få veta hur det fungerar där ute i den verkligen världen, tyvärr ser det mycket av det som skolan helt slutat att ge, en skola där han ska få lära sig för livet på sina premisser och behov.

För han har svårigheter att ta in det som sägs i ett klassrum där alla talar samtidigt, han har svårt att äta i bamba då det är för hög tröskel i ljudnivå, han har svårt att leka då ingen vill veta av honom på skolgården, han har svårt med andra barn som skriker adhd unge efter honom.

Men min son har försökt att klara av det på sitt sätt, han drar sig undan här hemma och på skolgården, han har slutat att gå in i skolsalen vid lektionstid och därmed suttit ensam utanför i en soffa och inte gjort något annat mer än väntat. Han har slutat att gå till gymnastiken efter mycket bråk då jag krävde att han skulle få slippa, han gör s¨å mycket han förmår, vad gör skolan är då min fråga????

Varför har de gett min son allt ansvar vid 10-års ålder?? Hur kom det sig att en lärare ska ringa hem till mig och fråga vad hon ska göra för att få in honom i klassrummet varje månad? Hur kommer det sig att vi som bara vill ge våra barn en vanlig vardag ska få kämpa oss blodiga varje termin?? Vad vinner det på att skicka våra barn ut i mass arbetslöshet så systemet får ta hand om dem och de ska kosta mer pengar.

Min son var en underbarn vid 3-4 han klarar mer än många ungar gjorde i den åldern, han gick i en förberedande klass vi 5-års ålder för han tyckte om att läsa, han har alltid varit före i mycket tills han började 2-an på Nordhemskolan.

Nu hatar han att läsa högt och skriva ska vi inte tala om, han hatar skolan och vantrivs så mycket att han fick sådana problem med magen, och sedan började att försöka styra här hemma för att han insåg att ingen såg honom längre mer än en jobbig kille som bara ställer till det för alla andra och inte minst för sig själv.

Han vet vad som sägs och han stänger in det så mycket att utbrotten ökar här hemma där han känner sig säker på att de tas på ett bra sätt.

Jag är ingen super mamma och kommer aldrig bli, men jag ska säga att min son är viktigare än alla på denna jord, och kommer att alltid förbli. Men när ska jag åter komma till en punkt då jag inte orkar finnas till där, kommer hjälpen då??

Ska man behöva nå botten i kamp så att de kanske ska ta sina huvuden och se oss i ögonen i fråga vad som behövs.

Som sagt jag tassar tyst, men kan skrika högt det är inte mer än så.

Kram

Annonser

6 reaktioner till “Känner mig som en springande hamster i ett hjul

  1. Hej Anne. Skänker dej massor av styrkekramar. Hittade din blogg nyss och förstår precis hur du/ni har det. Är själv mormor till ett diagnosbarn med adhd och aspberger. Ni kämpande föräldrar, ni gör en så otroligt fin insats för era barn, men har själv på nära håll sett hur skolan behandlar dessa barn, föräldrarna blir stressade då de känner press på skolan att barnen ska fungera, men de har tydligen väldigt svårt att förstå och göra livet lite enklare för dessa barn.Stor kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s