Hur länge orkar man


image

Idag ringde de från skolan E hade knappt varit på en enda lektion idag 😦
Läraren som ringde sa rakt ut att hon var orolig för att han skulle klara 4an 😦
Någonstans inom mig har jag varit rädd att detta skulle bli en fråga som skulle komma upp någon gång. Men inte nu !
Det känns som om det är mitt fel enligt dem 😦
Jag tog upp det med E direkt då han kom hem. Hans attityd som mötte min fråga fick mig så arg.
Nej han ville inte ha i skola för han kände in för det.

Det känns som jag talar med en vägg! Jag kan inte få in i hans huvud att det är viktigt att han går i skolan.
Det känns som han är så less att han slutat att bry sig.
Han är 10 år!

Annonser

8 reaktioner till “Hur länge orkar man

 1. Nu kan detta låta konstigt: men ta det inte så allvarligt! Jo, skolan måste informera dig som förälder. Nej, de tycker inte det är ditt fel.
  Du vet ju hur E är när han får för sig något, svår att ändra. Men imon kanske han tycker det är jättekul m skola å går på alla lektioner!!
  Han har hela nästa termin på sig i 4an, hans nya pedagoger ska nog få jobba för sina löner ska du se.
  Oroa dig inte!!!

  Gilla

  1. Ibland är det lätt att se det värsta då man är van att inget går bra:-( ja jag vet att jag ska låta dem arbeta för sina löner men det borde börjat någon nu tycker jag 😦

   kram

   Gilla

 2. Åh Anne !
  Som inte du har det jobbigt redan ,Önskar att kunde hjälpa dig ,men jag vet inte hur gumman skulle det hjälpa om jag pratade med honom,många kramar eva-marie

  Gilla

  1. Tack Eva! du är så underbar! nej nu skulle han ha en man för han verkar vara i mot oss tjejer/kvinnor 😦 kanske kolla med min systers man, han per verkligen upp till honom. alla verkar hela tiden skälla på honom nu för tiden och han är alltid lugn med honom.

   kram

   Gilla

 3. Kära Anne…
  På den skolan jag arbetar på har vi 5 st barn varav bara en är färdigutredd och fått sin diagnos. 3 utav dessa barnen har inte suttit med under en hel lektion….lärarna kryper på knäna och skriker efter mer personal …MEN jag önskar att dom barnen har en förälder som DU…du är en sk ”besvärlig” förälder dvs bryr sej med hela hjärtat om din fina son och ifrågasätter och kämpar för honom. Din härliga unge har samma rätt som alla andra ungar få en skolgång och den måste anpassas efter honom !! så är det bara. Jävla skitpolitik och jävla skrivbordsmänniskor som inte kan eller vill se verkligheten.

  Skickar starka tankar och varma kramar från Härnösand !
  Maarit

  Gilla

  1. Tack! vad snällt sagt av dig. de försöker att ändra sig. men som sagt jag är som en finne i röven på dem. jag är på less på att höra dessa samtal ifrån dem:-(
   kram Anne

   Gilla

 4. Ja du…
  Det här låter på pricken som det jag går igenom med min 14-åriga son.

  O just det där svaret:
  ”jag känner inte för det”.
  Eller:
  ”jag vet inte”.
  Då man frågar nåt.

  Alltid samma svar o mer o mer frustrerande o höra det för var gång… Vi har precis påbörjat en Basutredning i skolan, med hopp om att sedan bli remitterad till NP-teamet för en Aspergers-utredning. För allt jag läser om Aspergers Syndrom stämmer på pricken in på honom – på pricken!

  Tack för din kommentar i min blogg för en tid sen… 🙂
  Har inte hunnit svara då det varit fullkomligt kaos här hemma en tid!

  Varma kramar…
  /Nilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s