En dröm


Vaknar av klockan, min underbara ängel sover medans jag ordnar frukosten och jag väcker honom lätt med kläderna färdiga vid hans fötter. Vi äter frukost, bortsar tänderna och tar på oss ytterkläderna och går till bussen som kommer i tid. Vid skolans hållplats hoppar E av glad för att de ska ha gymnastik, ska bli roligt att träffa alla komisar som han ska leka med på rasten. Jag kommer att fortsätta att åka vidare till mitt jobb med en känsla av tillit för den skola som han går i. E kommer till skolan och tas i mot av sitt stöd som sätter sig med honom och går igenom dagen och första lektionen. Hon/han hjälper honom att ta fram böckerna och lägger extra uppgifter som E tycker om att göra i facket nr 2, sedan lägger hon uppgifterna som han har lite kvar att göra i facket 3, så att de inte blir några avbrott i det han gör. Vid varje fråga och varje motstånd som han har sitter stödet och hjälper E med frågorna, är det stökigt så går de in i lugna rummet och sätter sig och slappnar av lite, bara så att han kan få distans till stöket i huvudet.

Nu är det snart rast och stödet hjälper E att avsluta det sista i uppgifterna innan kompisarna springer till honom och drar ut honom till skolgården där han leker tills klockan ringer.

Vaknar upp

Börjar att göra frukost väcker en trött kille med kläderna bredvid som vill sova vidare, vi äter frukost, borstar tänder, och går iväg till bussen som alltid är sen. E vill inte till skolan har han sagt flera gånger på vägen…

E hoppar av och jag ser honom släppa skolväskan efter sig då han med tunga steg går till skolan. Har en klump i magen som jag vet kommer att växa under dagen.

E kommer till skolan, de är fullt med barn i korridoren han sätter sig i soffan, läraren kommer och E vägrar gå in efter de andra, hon pratar med honom och säger att nu måste han in hon har skrivit ett bildschema han måste läsa det.

E stannar kvar i soffan, han vill inte in han vill inte vara i skolan, de skriker så mycket, Hon får in honom till slut, han sätter sig vid sin bänk och tittar på scemat, skriva och läsa står det, han vill inte skriva, men fröken säger att de ska skriva ner sina läxor, E går ut från klassrummet, sätter sig och spelar UNO i kapprummet för sig själv.

När rasten kommer springer barnen ut, E går sakta ut efter dem, sätter sig i ett hörn och tittar på då de andra leker, han vet att han inte får vara med, han är adhd killen ju, han kan man inte leka med han blir så jobbig då….

E är glad då han kommer hem, han säger att i skolan har det varit bra , sedan frågar han om han får spela innan middag, jag kramar om honom, mitt mamma hjärta värker, jag är ensam med honom, jag måste jobba, jag har dåligt samvete över att han måste gå i en skola som inte bryr sig om honom. Jag måste vara stark och min son måste ha hårda kanter som ska klara av dagens skola…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s