Koppla ur sladden, tankar om boken Nedkopplad


Frågade min underbara son idag efter att ha tittat på morgon tv samtidigt som jag uppdaterat bloggen med dikter samtidigt som jag sprungit ner till tvättstugan om vi också ska försöka koppla ner allt? Boken  nedkopplad har blivit ett samtals ämne i dagarna och visst idag då jag kastat ett öra mot tv då experterna har pratat inser jag (kommer inte ihåg vem det var) sa att vi som inte växte upp med det digitala i vardagen är nog dem som är mest kär i det, vad tror du?

Jag fick till svar från min son att han visst inte var hela tiden på spelen på datorn, då frågade jag honom om han kunde tänka sig stänga av tv:n då, han svarade mig direkt inte på det, men inte gav han mig känslan av att detta vore en bra ide 😉

Jag skrev om något liknade om det dilemma som man utsätts för då man träffar någon på stan eller en fika, då huvudet är mer nersänkt i mobilen än mot den som man faktiskt träffar ansikte mot ansikte. Vart är man på väg, är det så att vi 40 och uppåt är så kära i denna teknik att vi själva inte ser vad våra nära och kära gör eller hör dem för den delen? 9/8 2011 vad roligt  Har det gått så långt att vi stressar så mycket uppkopplade att vi inte klarar av att nerkoppla något?

Vi ska väl inte återgå till nyheter i vår närhet, men ju mer globala vi blir desto stressade blir vi, då nyheter som vi inte klarar av att ta till oss blir så stora att vi stressar för att vi inte kan göra något åt det.

Jag skulle vilja koppla ner, men det är svårt då allt sköts via nätet eller mobilen som sms biljett, ledighet, vab, går du in på försäkringskassan så måste de alltid tala om att detta kan du göra snabbare via nätet, vi har tagit bort kontakten. Kan det vara därför vi har lättare att ta beslut i frågor som vi har hand om då vi kan man säkerhet räkna ut att denne människan behöver jag ändå inte se i ögonen då den får beslutet?

För är det inte lättare nu för tiden att göra slut blockera fråga den där svåra frågan via mobilen, fb, mailen, och som jag gör nu försöka få ut mina ord via denna bloggen?

Jag brukar ofta glömma att ta med mig mobilen, men det gör jag då jag vet att inget som är så viktigt inte kan vänta tills jag ser den igen, många gånger öppnar jag inte datorn då jag kommer hem, men jag har tv på, det är min akilleshäl , den kan jag inte leva utan 😦

Så idag kommer jag att stänga av datorn efter detta och jag ska tvinga min son att stänga av spelet, vi ska båda hålla oss från tv och kanske ska vi försöka vara med varandra i stället få se hur det går 😉

Återkommer med hur det gick imon kanske 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s