Habilitering


Idag var jag på in formationsdag om vad detta är…

Som vanligt satt det par där och lilla jag ensam. Man känner sig verkligen utanför i samtalen som man ska ha med varandra så jag tog pauser varje gång det var gruppsamtal, för det de talade om var hur skönt det var att de kunde hjälpa varandra och hur synd det var om mig, vad har de med detta att göra, vi söker väl alla hjälp för våra barn??

Fick reda om   Västbus och detta hade jag inte så mycket information om innan eller rättare sagt inget visste jag om detta….

Oxå skoldatatek var en av de saker jag fick reda på…

Men att jag kunde ta kontakt med en handläggare på bostadsanpassning en för att få hjälp med gasspisen som jag bråkat om med min hyresvärd det ska jag ta tag i redan idag!! Och Habiliteringen kunde skriva ut ett intyg i min hjälp att få den annpassad så E kan använda den med 🙂

Det som fastnade idag var en mening som är så bra:

Funktionsnedsättning är ingen personlig egenskap utan uppstår i mötet mellan individ och miljö

Hur bra var den???

Nu ska jag sätta mig och gå igenom allt som försökte hamna i mitt huvud och försöka sortera, ibland är det skönt med en paus från jobbet och kanske är det så att en tankeställare då och då får fart på lusten att fortsätta fighten för sonens rätt 😉

Ha en jätte trevlig helg

kram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s