Vardagen knackar på


Jag är så nervös för nästa vecka då fritids börjar igen 😦

Jag skulle behöva vara hemma så jag vet att E kommer in i det
igen, nu när han blivit 10 så ska han enligt skolan gå på fritidsklubb i
stället och han vill inte alls lämna skolan, det sa han senast igår då vi satt
ner och jag försökte berätta vad som ska hända nu denna terminen.

Jag vill så gärna att han fick börja i en skola el klass för Npf
barn, men skolan vägrar betala för detta så jag känner mig som om jag slåss mot
en jätte och ser ingen utväg ur det här… Varför måste det vara så svårt att
få dem se hans behov???

Varför har jag en känsla av att skolan nästan har satt det i
system att vägra hjälpa våra barn med diagnos?

Jag är också förbannat trött på ”vänner” som har en
massa att säga om situationen vi har och om att man inte ska klaga, jag vill ha
denna blogg för att få utlopp för det jag känner och jag förbannat mig rätt
till det.

Har hela dagen försökt att få tag i E`s Lss handläggare men det
går ju inte, hon har väl kortdagar under semestertider:(  Jag vill veta vad de kan hjälpa till med,.

Har också hittat en del bloggar denna vecka som jag verkligen
tyckt om och länkat här bredvid, just nu vill jag veta mer om Asberger då
Habiliteringen vill att jag sätter mig ner och berättar för E vad det är, innan
han ska på ”kurs” med andra barn om sin diagnos. Jag vet inte hur jag
ska berätta för honom så han förstår….

Denna sommarn har varit lång för honom också, undrar om jag gjorde
rätt att ge honom detta för mycket av rutinerna har ruckats på mest för mammas
skull kan jag säga men så vill jag att han ska få ett långt sommarlov och vara
som andra ungar som blir brunbrända… Denna sommarn är nog första gången han
fått färg 🙂 Och det är jag glad för!! Det beror ju först och främst på två
läger som han varit på. Men inte har han varit ute och lekt med andra barn alls
under hela sommarn då han har varit hemma. Han har inte varit intresserad av
det 😦 När han har ringt någon så ska de iväg någonstans eller så är de inte
alls hemma 😦 Så han gav väl upp helt enkelt 😦

Idag fick jag i alla fall iväg fondansökningarna till kyrkan idag
(de ska vara inne innan 10 denna månaden) behöver söka för flytten samlar en
massa kartonger oxå så jag kan börja packa. Sedan all denna röjning av kläder
och möbler som jag inte får plats med i den nya lägenheten… jaja den kommer
gå bra..

Hoppas ni får en trevlig kväll där ute

kram anne

 

Annonser

6 reaktioner till “Vardagen knackar på

 1. Anne du behöver inte vara orolig för flytten den kommer att gå bra vännen .Och du har en jättefin kille .Och du kan alltid ringa om det är nåt det vet du . kramisar Eva

  Gilla

 2. Hejsan, kikar förbi och läser lite grann…ser att ni också skall flytta =) och jag förstår din oro runt skolan/fritte och hela alltet *suck*
  Det jag tänkte ge som tips är att ringa skolinspektionen och prata med dom, för jag tror inte skolan kan neka att betala för annan skola om du som vårdnadshavare begär det!

  lycka till med alltet!

  Gilla

  1. Hej
   Tack så mycket jag ska kolla upp det, jag e bara så trött på att hela tiden behöva springa in i väggar i allt som gäller min son 😦 Borde kolla upp om det nu inte ordnar sig så kanske anmäla skolan till diskriminerings nämnden, för det e så jag känner att våra barn blir.
   Kram och tack för ditt tips

   Gilla

 3. jag förstår din oro inför skolstarten, det är inte lätt. Vad jag däremot inte förstår är varför de nekar din son plats på en npf-skola. Kan de verkligen ha rätt att göra så? Jag har ju förstått på flera olika forum att göteborg inte är bra på att hjälpa dessa barn alls trots att det är en så pass stor stad, men detta låter ju helt snett. Jag håller med Maskrosmorsan och hon har koll på det mesta, att det borde vara anmälan som gäller i ditt läge.
  Kramar om och hoppas verkligen att det går att lösa.
  Jag har ju haft tur som fått in Junior på en sån skola så tidigt för där får de lära sig massor om sin diagnos och vad den kan innebära för andra och för dem själva. De har en lektion i veckan som heter JAG där de pratar om allt detta utifrån mognad och ålder med individ för individ. Det är kanonbra, så stå på dig och bråka om du orkar..vi finns här och på FB och stöttar 🙂
  Stora kramen//Lena

  Gilla

  1. Hej Lena!
   Först vill jag säga: Hoppas du får en trevlig dag idag, du har väl lite fjärillar i magen idag, men det kommer att gå bra och ni kommer säkert ha jättemycket att prata om 😉
   Ja tillbaka till det med skolan, just nu känner jag att luften gott ur mig bara genom att tänka på det 😦 Jag träffade en jättetrevlig kille igår som skulle ha en sak som jag skänkt bort, han hade Asperger och jobbade som systemutveklare och hade precis flyttat till stna, han skulle kolla om han hade böcker i datorer (sådana som man har för att bygga olika webbsidor) till E, han är ju så intresserad av detta . Jag blev så glad då en människa som man inte känner hjälper en på detta viset. Han sa att detta gjort jätte mycket för honom, bland annat det där med att klara av att umgås med andra människor. Skolan måste jag ta tag i nu när vi ska flytta för E är inte intresserad på att lämna skolans område under fritidstid och det förstår jag. Oj blev ett långt svar, karm på dig!!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s