Blommor, avsked och lite tårar


Idag var det sista dagen jag träffade de flesta av barnen på jobbet, jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli ledsen men jag fick svälja rejält ett par gånger då sången ”du ska inte tro det blir sommar” kom.
Jag tittade ut över alla barn och insåg helt plötsligt hur mycket jag skulle sakna många av dem det gjorde ont i hjärtat 😦

Jag fick en gul ros av en av mina favorit elever och en bukett av en till av dem som verkligen krupit in i mitt hjärta, talen som niorna hade var vackra roliga och så underbart ärliga och jag tror att många pedagoger och assistenter fick en liten tår i ögat under dem, det var verkligen vackert. Det är det som kommer att sakna med mina barn på denna skolan, alla har Npf och det gör dem ibland lite för mycket ärliga men det gör inget för jag vet verkligen vad de tänker och misstagen tages på riktigt alvar på denna skolan, fast det tog ett tag för mig att inte ta det på allvar 😉

Efter skol- avslutningen så var det dax för lunch med hela skolan personal. Vi satt på Linne terrasen och jag beställde en sallad med lax, jag var tvungen att fråga vad skolan fick betala för detta och till min förvåning 150 kronor för bordsvatten och tre tunna bitar lax och grönsallad??? Hade jag betalat för detta själv så hade jag sänt tillbaka det till köket, hutlöst att ta betalt så mycket för… Men men jag stod ju inte för det så jag åt och bad om lite bröd för de hade glömt krutonger :(..

Under lunchen fick min bordgranne för sig att jag skulle ställa mig upp och jag försäkrade henne att jag inte skulle någonstans förrän de ropade upp mitt namn och jag fick ta i mot blommor, det var svårt att hålla tillbaka tårarana igen men jag lyckades 😉

Det har varit en del svåra månader i början för jag har verkligen känt mig undanskuffad av de andra som arbetar med det som jag gör samtidigt så har barnen lärt mig mycket om asperger och adhd. Hur jag ska ta dem och mycket har jag fått bekräftat av det som jag själv vet om dessa olika diagnoser.
Jag kan mycket som jag själv aldrig förstod som jag har haft användning av i mitt arbete, det är synd att chefer inte tar till vara på sådana erfarenheter i val av arbetsplats mer oftare, kanske ville de se om jag klarade av det kanske inte men jag har idag förstått att de som tar över mitt arbete där kommer inte få det lätt, för dessa barn är inte som de fungerande utan deras manualer slängdes undan då de föddes..

I morgon blir det min ängels skolavslutning, och jag har tagit ledigt hela dagen för detta, kommer kanske inte tåras lika mycket men jag kommer att njuta av vacker sång, för det jag älskar mest i hela världen är barn som sjunger utan att bry sig om hur det låter för det kommer från deras hjärta. Fast min son är en helt underbar sångare!!!!

Kram på er där ute
anne

Annonser

3 reaktioner till “Blommor, avsked och lite tårar

  1. Men inte ska man väl bita ihop när tårar av rörelse kommer? Jag kan tro att det är med stor saknad du lämnar din arbetsplats. Dessa barn har ju så oändligt mycket att ge med rätt förutsättningar.
    Kram och hoppas att det blir skönsång och sol imorgon!
    Lena

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s