Min son har rätt till utbildning!!!!!


Ge bokstavsbarn möjlighet få gå i egna skolor
Läste något som gick in i mitt modershjärta, visst skulle jag vilja byta skola för E varje gång då jag ser att det inte blir någon förbättring, men samtidigt så vill jag att ju äldre han blir ska han få kämpa lite om så bara ett andetag ett steg så att kände att han faktiskt gjorde det.. Jag skulle vilja att alla hade rätt till skolgång i Sverige, jag önskade att alla skulle få en utbildning, men så ser det inte ut där ute…

Nu måste jag ta beslutet ska jag ta bort honom från den skolan som han äntligen börjar att känna sig hemma vid eller där jag tycker ska ge honom det i utbildningssyfte som han borde ha, just nu lutar jag mig åt där han känner sig hemma, för jag har redan flyttat honom en gång och inser att det funkade inte ändå… Skolan skulle ge honom allt men drog bort stödet det efter att han fick så bra resultat efter en termin med stöd????

Någonstans insåg jag att jag slåss mot drakar här i Göteborg för här har barn med NPF inte några rättigheter alls. Politikerna får vår lilla stad att se bra ut men ibland skäms jag för Sveriges andra största stad!!

Som jag säkert skrivit någon gång under ett samtal med rektorn så sa hon rakt ut:-Vi ger inga barn eget stöd i majorna -Linnè….. Det ska finnas ett i klassen som tar hand om alla med diagnos… I min sons klass finns det tre med min son!!!! En pedagog, ett stöd, 22 fungerande barn och tre högfungerande barn……..

Vem vinner på det i längden???

Ingen

Artikeln är jättebra, och i min önske värld skulle jag önska att E gick in en klass där han inte måste tvinga sig att hålla igen så han spricker då han träffar mig efter skolan.
Där han kämpar med alla kraven, alla läxor, jag fick lära mig på en familje kurs för oss med barn som hade Adhd att dessa barn inte skulle ha läxor med sig hem för det som tar 20 minuter för ett fungerande barn tar ca 1-3 timmar för min son…

Jag skriver inte för att jag vill skriva av mig … Jag vill starta en diskussion om vad ett barn är värd??? För som ensamstående och med ett barn med NPF, var i skalan står vi???

Jag skulle vilja vända ut och in på mig för att min son ska få det bra, och jag gjorde det och möttes av ett massivt berg som slog ner mig… Jag tog ett nytt andetag och insåg en andra gång vid väggen att jag kämpar ensam…. men nu har jag ordet… kanske skriver jag fel ibland…kanske skriver jag inte grammatiskt rätt ibland… men min son kommer att ta studenten någon gång för jag som mamma ska visa honom det som skolan här i Göteborg inte visar honom, han duger precis som han är!!!!

Och han kan lära sig, jag kommer att stånga mig blodig många gånger på vägen och jag kommer att ställa mig upp varje gång, för det är han värd, Han Är Min SON!!!!

anne
snurra_site=423;

Annonser

4 reaktioner till “Min son har rätt till utbildning!!!!!

 1. Ja du, hur ska man veta när gränsen är nådd och vad som är bäst? Jag tycker att det är oerhört svårt och säker på sitt val eller sina val blir man ju inte förrän barnen är vuxna och man sitter med facit i hand, och då går det ju inte att ändra på. Följa sitt hjärta är nog det enda man kan göra…
  och kämpa hårt för det man tror på.
  Men vi ligger nog illa till på listan du, vi ensmma mammor till barn med npf om vi ens finns med alls? De kanske inte ens har fattat att vi finns…
  Jag vet iallafall hur jag hade tänkt i din sits, inkludering i all ära, men inte till vilket pris som helst. Jag kan betala ett högt pris, jaa, men det ska inte min son behöva göra!

  Kram på dig din starka kvinna!
  Lena

  Gilla

 2. Ja, man måste vara oerhört försiktig med att bara flytta omkring bara för att det inte fungerar, jag kan inte vara där för min ängel hela tiden och han kommer att få skavsår av mycket i sitt liv, men jag vill att han ska lära sig att det inte tar slut på grund av detta…

  Tack vännen och kram på er två :*

  Gilla

 3. Jag funderar bara på om separata skolor ger en ytterligare stämpel, som gör att våra barn har svårt att komma ut i arbetslivet senare? Men oberoende var barnen går, skall de ha det bra och få den utbildning de behöver.

  Kram.

  Gilla

  1. Hej
   Ja jag tycker att det borde arbetas i skolorna med utbildning för pedagogerna i stället för att öppna ett nytt ställe som kostar extra för att få in få barn som möjligt.
   Skolorna är byggda för stora klasser och det finns ingen tillgång till små rum på många skolor. Detta är något som skulle vara bättre, våra barn ska också ha tillgång till variation och inte skyddade ställen där de får en falsk uppfattning på hur det sedan blir då de kommer ut i arbetslivet.
   Alla barn har ju rätt till en utbildning, hade min son varit blind skulle han fått anpassad utbildning och material därefter..

   Tack för din kommentar
   kram anne

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s