Filmen the social network


Satt precis och såg filmen om hur facebook kom till och det enda som jag hört innan om den, var att grundaren är ett svin och massa annat, men den enda frågan jag ställde mig under hela filmen och tro nog att jag själv svarade på var: Har Mark Zuckerberg asperger???, Det verkar som det.

Jag såg ingen elak kille jag såg en kille som inte såg sina egna brister, eller ser kanske man ska säga.

Så mycket som jag kände igen från vissa små grabbar som jag träffat på under min lilla tid på denna jord, sådana som inte fattar att man ställer en rak fråga och inte en som har en massa undermening…

Scenerna som är då han blir frågad av advokaterna får mig att hoppa till, bland annat då han ber dem förklara frågan, som om han vet att det han hörde var nog inte det som han trodde att de ville veta…

Om nu detta är det som sas under dessa förhör så har vi en kille som aldrig fått en diagnos men ändå klarat av att läsa av det sociala och med många plumpa vis ställer frågan om det var det verkligen undrar, är det de undrar….

Alla har inte kanske inte denna delen som sitt problem, men som alltid i diagnosernas värld så ter det sig aldrig detsamma för en person till en annan. Asperger finns i lika många variationer som det finns människor som har det, de är unika i sitt sett men annorlunda…..

Jag fick en fråga på habiliteringen om hur E klarar sig med de vanliga killarna , jag svarade att han var vanlig, vi borde nog säga att de är fungerande, och E med sin diagnos/förmåga är högfungerande, hon på habiliteringen tyckte om det sättet att tänka..

För kanske kan inte min son ta till sig människor som de fungerande men när han tyr sig och verkligen gillar någon så är det inga floskler utan ren kärlek, han är speciell för han kan visa det som han känner, därför är han högfungerande än bara fungerande…

Nog med min små funderingar så på kvällen, hoppas ni där ute får en trevlig helg kanske återkommer jag imon 😉
Kram anne

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s