Släktforskning


Om jag visste mycket om släkten innan så är det verkligen som att skrapa på ytan.

Jag känner mig svensk, kanske för att jag fötts här och talar språket flytande. Men min mor och far är finska, de har sitt ursprung ifrån norra finland. Och nu när jag följer min mors spår tillbaka så inser jag hur starka hon och pappa var tillsammans med hennes ena syster samt en bror som tog sig över och bröt traditionen.
Visst nu är släkten från min mors sida utsprida i hela finland.

Så nu när jag börjar spåra min mormor som fick ta hand om sina barn själv under kriget, hennes mor som födde henne i en annan by då min mormor var oäkting för att detta skulle inte göras i den by där de bodde.
Jag har följt först och främst den kvinnliga släkten då jag tyckt det varit roligt, börjat nu efter några månader att följa männen och fick kontakt med släktingar i Minnesota, min mor syssling som börjat att forska efter att hans mormor dog och han fann några brev på vinden.. Nu har jag släkt over there så att säga…

Jag har hunnit till 1764 på min momors sida och 1777 på min morfars sida.

och det är långt kvar, men bilderna från min mors album har fått nytt liv för mig, innan så såg jag endast svartvita bilder nu ser jag liv i dem och jag njuter av detta, det kan oxå vara anledningen till varför jag inte skrivit på ett tag, jag har varit så inne i det så jag har inte velat göra något mer.

Den sista bilden som jag la ut är på min mormor, det är kvinnan med vit klänning till vänster.. Hon är lik min syster dotter tycker jag här, det slog mig då jag hade scannat bilden så att jag fick den större..

Släkten lever vidare 😉

Ha en trevlig vecka ni där ute
Kram Anne

Annonser

2 reaktioner till “Släktforskning

 1. Men vad spännande att leta runt i arkiv och gamla släktingars fotolådor och annat.
  Kul att få lite större familj…
  Kram och ha det gott vännen//Lena

  Gilla

 2. Reblogged this on and commented:

  Oj så mycket som blivit gjort idag, det värsta är att tiden bara försvinner då man skriver in nya släktingar, men nu är jag på¨vissa tavlor ända på 1500-talet!!! Sjukt, men roligt!!! Kram på er alla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s