Härligt då man får aha upplevelser :)


www.svenskacope.se/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=88

Jag har nu i fyra veckor varit på en föräldrar kurs via fryshuset.se/ensammamammor/ det är en cope utbildning och jag kan säga att jag trodde det skulle bli flummigt, men ack som jag bedrog mig!!


De två som har kursen är väldigt duktiga och vi mammor som är med jobbar verkligen varje vecka med våra hemmauppgifter som vi får med oss, och de två timmarna som vi är där varje vecka går så fort…

Detta är verkligen en kurs som alla föräldrar borde tvingas att gå vid barnets tredje år, fast man tror att man gör mycket rätt (som vi faktiskt gör oftast) så är det inga pekpinnar utan där pratar man om problemet med andra och tar av erfarenheter samt av studieledarnas teaterspel. Det varvas av både allvar och mycket skratt så jag rekommenderar alla att försöka ta reda på om denna kurs.

Jag själv tänker till oftast innan jag gör något med min ängel och med hans diagnos så inser jag att mycket av arbetssättet handlar om att vara några steg före och behålla lugnet, vissa saker har jag redan anamat innan kursen men det är av erfarenhet, och vissa saker tar man upp i ytan och får mer distans till och kan vända situationen till bättre.


Nej detta hjälper våra barn i diagnoslandet, jag känner mig lugnare och inte alls stressad på samma vis, kanske för att jag börjar tänka till innan det totalt går åt skogen.
Jag har märkt att E har blivit lugnare och jag har till och med sagt till skolan hur jag vill att de ska ta vissa situationer… Det har blivit bättre, mycket bättre!!

Visst han äter medicin men de impulserna försvinner inte för det alltid utan de är de till fällen då han e en typisk kille på snart 10 år som provar gränserna som jag märker hur han slappnar av..

För är det inte så att ju lugnare man själv blir och ju mindre man själv brusar upp sig desto mindre tar de efter? Barn lär sig inte vad man säger de lär sig hur man gör.

Hoppas ni alla där får en fortsatt trevlig vecka kram
anne

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s