Slottskogen idag


”Slottsskogen är en 137 hektar stor park strax sydväst om Göteborgs centrum. Parken har fått sitt namn eftersom den anlades i en skog som under flera hundra år hörde till det kungliga slottet Älvsborgs slott som låg vid Älvsborgsbrons södra fäste.
Skogen användes av slottsfolket för hjortjakt, fruktodling och som betesmark.
Med början på 1700-talet fick Göteborgs borgerskap med familjer lov att använda marken för friluftsliv. År 1864 ville landshövdingen Albert Ehrensvärd ge göteborgarna en stadspark då befolkningsmängden hade ökat markant och Majorna blev en del av Göteborgs Stad”

 

Så fint skrivet om denna underbara park och så lite man egentligen vet om det som finns runt hörnet…

Fast nu var det väl inte en historie lektion jag skulle ha, nej nu ska vi dit på 5-kamp jag och E och vi ska träffa andra föräldrar i föreningen makalösa föräldrar, jag blev ju invald till aktivitetsutskott förra mötet, jag hoppas verkligen att det kommer många mammor och pappor idag så vi äntligen kan träffas. För det känns verkligen som vi behöver en ny injektion i föreningen, det är så tyst i Sveriges andra största stads ensamstående. Ja vi har en del föreningar i denna stad och det är ju oxå bra då det ska finnas valmöjlighet, men det är synd att en så stor rikstäckande förening har svårt att slå igenom här, denna föreningen är ju för alla ensamstående mammor och pappor, även de som bara träffar sina barn bara någon helg då och då, det är en av anledningarna varför jag är med, för även om barnet bor hos en eller inte så hoppas jag verkligen att man tar vara på den stunden man har den korta tiden då de är små…

 

Jag hör av mig om hur det var 😉

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s