Gröt överallt


Jag tog ett ägg, för det är bättre att han får min gröt, då vi ska vara iväg halva dagen och jag kommer inte få honom att äta något förrän kl 17-18, då hungern sätter in igen, han medicin verkar ca 10 timmar.

Hans medicin Medikinet får hans adhd att komma ner lite, den gör att han kan koncentrera sig mer och som han säger, myrorna på benen försvinner. Det tråkiga med hans medicin är att han inte är hungrig, och alla vet att om man inte äter så blir man grinig och har svårt att koncentrera sig, sådan blir jag i alla fall…

Ibland känns det som medicinen verkar i mot sig själv…. Nu är det så att om jag tar fram en banan under dagen så kommer han att äta den men i skolan finns ingen som tar fram något för honom ingen som hjälper honom att äta…. Hur klarar han av eftermiddagen?? Som tur är han bara 10 timmar som längst i skolan och fritids..

Nu har ett beslut tagits här i Linnè och Masthugget, att frukosten försvinner för alla barn från och med den 1 september!!! Detta fick jag reda på i mitten av förra veckan, så E som kommer klockan 06,30 ska äta frukost innan han kommer till frittids på morgonen det blir vid 05,45 och medicin efter det som verkar till ca 16 (jag hämtar honom kl 16,30), sedan om jag skickar med en smörgås till honom så kan han ta på förmiddags rasten så det inte är så lång tid till lunchen kl 10,45.

Jag frågade dem om de fick honom att äta på lunchen, ibland fick jag till svar… men hur ska ni få honom att äta en smörgås då alla springer ut på rast…. ja vi ber honom stanna kvar!!!! Hur tänker de???

Mitt förslag var att jag inte ger honom medicin så tidigt utan de kan göra detta efter hans smörgås som jag skickar med….. Nepp det var ingen ide, för de behöver hans koncentration under förmiddagen, men hungrig är okej att han är (läste jag in i deras ord).

Så nu kommer han efter att jag rivit upp himmel och jord, få en frukostlåda med sig, som han äter då han skulle ha ätit då frukosten som skulle ha varit på skolan vid 07, sedan tar han sin medicin. Så inga tider har ändrats men han får äta själv om jag skickar med mat…. Varför ska det ta så mycket kraft för en sådan liten detalj?

Gröt i min säng, gröt  på golvet i köket, en lite arg kille med en jättehunger och min talrik gröt till slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s