Sjukt var det här 


 

Ja första dagen för de barn som börjar på min skola och E ligger hemma och har feber, inte en bra dag att vara sjuk på men bakterierna kollar inte upp datum precis 
Detta är det som jag fasar för varje gång, att de ska titta snett på mig för att jag inte har någon som kan ta honom om sjukdom inträffar, det är dessa dagar som jag verkligen känner mig utsatt och ensam…।

Nu är jag personligen inte ledsen för att vara hemma just idag, det blåser verkligen och nu öppnade sig himlen। Det är dessa dagar jag tänker på mina skeppskamrater ute till havs. Den båten jag var ombord på mest var alltid lite mer utsatt för vind och den som alltid drog ut även om väderförhållandena inte var de idealiska (för oss som arbetade ombord) .

Jag kommer ihåg nätter då alla och jag menade alla satt i mässen för det gick inte att ligga i kojen för att ramla ur den var lika säkert som amen i kyrkan, då flickor som inte var vana satt och grät av rädsla i soffan hos en matros som gladeligen ville trösta dem just då.
Men de var dessa dagar jag kände mig levande, man får en sådan adrenalinskjuts i kroppen och allt går fort och alltid säkert i alla arbetsmoment। Nu vet jag inte hur jag skulle klara det för det var ett tag sedan jag var ombord någon båt, förutom Paddan i somras॥

Nej sjuka barn är aldrig trevligt, satt och undra varför barn med adhd alltid (i alla fall mitt) blir extra hoppiga då febern sätter in?? Kan det vara för att jag tvingar honom att ligga ner för att få ner febern। Jag kommer ihåg då han var 5 och hade dubbelsidig öroninflammation vi hade suttit som vanligt länge och väntat på att få träffa en doktor, men en sköterska såg mitt dilemma med en unge som hoppade och sprang omkring i väntsalen med flammande kinder av feber och retade de andra föräldrarna vars barn låg så snällt i famnen hos dem.

Hon tog in oss i ett eget rum med en massa leksaker och frågade rakt ut om jag hade fått en diagnos på E, jag hade precis fått reda på att de på dagis ville att jag skulle göra en utredning på honom. Så jag undra hur hon kunde se det, Ja barn för det mesta barn med adhd är de som inte beter sig som andra med sjukdom, kanske blir de värre till och med. Hon hade väl inte läst något om det men över 25 år på akuten med barn så hade hon lagt märke till detta..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s